Новини

За половин ден дарители осигуриха средства за лечението на Миро

За няколко часа кампанията на Фондация "Проект Северозапад" в Платформата.бг събра нужните средства за лечение на Миро* и малко отгоре. 430 лева ще бъдат достатъчни за логопедична терапия в първите 3 месеца, която предстои на младия човек след операция на небцето.

Миро е на 30 години. Родил се е с лицево-челюстен дефект - "вълча уста" и "заешка устна". Изоставен е в дом още от раждането си, вероятно именно заради този дефект. Целия си живот е прекарал по институции. Когато е малък е претърпял корекционна процедура - поставяне на пластина за затваряне на небцето. С възрастта пластината вече не е подходяща и пада. Поради този дефект е изключително затруднен да говори ясно, но се опитва да общува. Това неясно говорене става една от причините да бъде диагностициран с умерена степен на умствена изостаналост. Миро рисува великолепно, всеки ден прави нещо с ръцете си.

В края на 2017 година се свързвахме със специалисти от УМБАЛ „Свети Георги”, които ще направят безплатна консултация на Миро, с последващи действия по реконструктивна операция. Паралелно с това проведохме разговори с логопеди, специалисти в работа с пациенти с лицево-челюстни аномалии, които се наемат да работят с Миро, за да развие ясен говор и да може да общува свободно.

Сега всичко това е осъществимо. Благодарим Ви!

* Променяме името, тъй като Миро е под запрещение, не ръководи делата си, лишен е от възможността да взема сам решения.

©2024 Фондация Проект Северозапад. Всички права запазени! Уеб агенция "Кая Про" ООД

Search