Новини

Домашни помощници ще помагат на възрастни хора през зимните месеци в община Мездра

От 01 декември 2017 Фондация "Проект Северозапад" започна работата си по проект за домашни помощници за зимните месеци, финансиран от Фонд „Нашите Родители“ на Фондация BCause. Петима домашни помощници вече работят в домовете на 20 възрастни мъже и жени от селата Игнатица, Оселна и Люти брод.

През следващите 5 месеца в 5 села от община Мездра ще помагаме на възрастни хора в ежедневието – с пазаруване, внасяне на дърва, палене на печка, почистване на помещение. Фондацията предоставя грижи по домовете на възрастни, самотно живеещи хора, които получават пенсии под прага на бедността. Благодарение на осигурените дарителски средства, ще се покрива 90% от таксата за предоставяната услуга, а останалите 10% потребителите ще заплащат сами. Проектът ще продължи до края на месец април 2018 година.

Осигуряването на грижи в дома е едно от направленията, в които Фондацията е насочила усилия. В последните години възрастните хора от малките и изолирани населени места в България са оставени на доизживяване – без качествена грижа, без подкрепа, без усещането, че са нужни някому. Нашата цел е да дадем възможност на възрастните хора в България да изживеят живота си достойно.

Повече информация ще намерите на сайта на Фондация "Проект Северозапад": https://www.severozapad.net

©2024 Фондация Проект Северозапад. Всички права запазени! Уеб агенция "Кая Про" ООД

Search